nl

Staalbedrijf Vergalle NV: ruim een halve eeuw expertise en kwaliteit in staal

Kwaliteit, knowhow, betrouwbaarheid en flexibiliteit vormen al jaren de pijlers van onze visie. Door deze waarden na te streven, groeiden we uit tot een van de grootste staalverwerkers op nationaal niveau. Jaarlijks rolt er 200.000 ton hoogkwalitatief staal uit ons staalbedrijf dat zijn weg vindt naar alle uithoeken van Europa. Dagelijks zetten 45 enthousiaste werknemers zich in om onze klanten de beste service te bieden.

Sterk in staal sinds 1950

Het verhaal van ons staalbedrijf begint in 1950, wanneer vader en zoon Vergalle hun loodgieterspraktijk in Oudenaarde uitbouwen tot een detailhandel in ijzerwaren. Door hun brede kennis en ervaring richtten ze gauw diverse ondernemingen op. Een van die ondernemingen was Vergalle NV, dat zich toespitste op het versnijden van band- en plaatstaal.

In 1988 nam Frank Vergalle het roer van zijn vader over. Met dezelfde passie en bevlogenheid bouwde hij het staalbedrijf verder uit tot de site te klein werd voor alle activiteiten. Vergalle NV verhuisde in 1999 van de Gentstraat naar een ruimere locatie in het industriepark van Leupegem.

Gerichte investeringen, doorgedreven innovatie op vlak van machines, automatisatie, digitalisering én een fantastisch team van werknemers zorgen er tot op vandaag voor dat Vergalle NV een van de meest toonaangevende staal service centers (SSC) is. Sinds 2010 is ook de derde generatie actief in ons staalbedrijf.

Wie we zijn
Wie we zijn

Engagement voor duurzame energie

Energieneutraal produceren is een absoluut streefdoel dat volledig past binnen onze visie van ecologisch en sociaal verantwoord ondernemen. Dit weerspiegelt zich in onze grootschalige investeringen in groene energie. Hoewel we op het gebied van ecologie al hoge scores haalden, investeerden we in 2011 nog eens in 4851 zonnepanelen. Samen leveren deze jaarlijks ca. 1.200.000 kWh, wat overeenkomt met de energiebehoefte van 350 gezinnen. Dit resulteert bovendien in een jaarlijkse CO2-reductie van maar liefst 840 ton.

Vergalle NV, een partner waarop u kunt rekenen

  • We bieden steeds de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Ons staalbedrijf beschikt over productielijnen met de nieuwste technologie.
  • We leveren snel en stipt, altijd volgens de afgesproken termijn.
  • We zijn een onafhankelijke en ISO-gecertificeerde staalproducent.
  • Een team van toegewijde en gespecialiseerde experten staat altijd voor u klaar.
  • We beschikken over een internationaal netwerk van staalproducenten.
  • We zijn voor meer dan de helft zelfvoorzienend in energie door onze groene investeringen.
Wie we zijn

Op zoek naar kwalitatieve staalproducten?

Ons team bekijkt samen met u welke staaloplossing het best bij uw project aansluit.

Neem contact met ons op

Scroll naar boven